15.09.2020

Nopea, luotettava ja nyt vieläkin turvallisempi

STILL täydentää tuotevalikoimaansa malleilla EXH-S 20/25 ja EXD-S 20

Tehokkuus, joustavuus ja mukavuus: EXH-S 20/25 ja EXD-S 20 tarjoavat käyttäjilleen monia etuja arkipäivän työssä ja molempien mallien kiinteä seisomataso varmistaa lisäksi korkean turvallisuuden tason samaan aikaan.

Hampuri, 15. syyskuuta 2020 – STILL, logistiikkatoimittaja Hampurista, laajensi tuotevalikoimaansa ja tarjoaa EXH-sarjan matalalle nostavia lavatrukkeja sekä EXD-sarjan kahden kerroksen pinontatrukkeja kiinteällä seisomatasolla. ”Uusien EXH-S- ja EXD-S-mallien kiinteä taso tarjoaa mukavan ja miellyttävän työpaikan, joka on hyvin suojattu kaikista suunnista. Erityisesti ahtaissa tiloissa kuormausrampeilla ja kuorma-autossa ohjaamon vankka runko on ehdoton etu, kun kompaktit ulkomitat jättävät tarpeeksi tilaa lavojen käsittelyyn. Tämä merkitsee, että kaikki kehon osat pysyvät trukin ääriviivojen sisällä, jolla varmistetaan korkea työturvallisuuden taso kaikissa tilanteissa”, kertoo Maik Eckerkunst, STILLin varastoteknologian tuotepäällikkö, ja lisää: “Malleilla EXH-SF, EXH-S, EXD-SF ja EXD-S meillä on nyt vahva nelikko tarjolla matalalle nostavien lavatrukkien ja kahden kerroksen pinontatrukkien luokissa, jotka herättävät luottamusta korkealla turvallisuudella, suurella kuormauskapasiteetilla, tehokkaalla ramppien nousukyvyllä ja nyt vieläkin korkeammalla tavarankäsittelytehollaan.” 

Kahdessa STILLin uudessa mallissa on kolme versiota kiinteästä seisomatasosta: takaa noustava ohjaamo jatkuvaan kuormausrampin käyttöön, sivulta noustava pitemmille siirtoetäisyyksille ja selkänojalla varustettu, kun tärkein tehtävä on keräily. Kaikissa versioissa on yhteisenä ominaisuutena ilmajousitettu seisomataso, joka suojelee käyttäjän selkää rasittavissa työskentelyolosuhteissa. Järjestelmä alentaa kehoon kohdistuvaa tärinää 40%. Kuljettaja voi säätää jousituksen tarpeidensa tai painonsa mukaan. Saatavana on integroitu kompressori, jolloin tämä säätö voidaan tehdä nappia painamalla. Tämä vähentää fyysistä kuormitusta, erityisesti kun käyttäjä vaihtuu usein, ja pitkien työvuorojen aikana sekä jatkuvassa kuormausrampissa ajossa. Se tarkoittaa myös parasta mukavuutta kuljettajalle trukkiin noustaessa: tason nousukorkeus on hyvin pieni, mikä helpottaa trukkiin nousemista. Tämä on suuri etu tehtävissä, joissa trukkiin ja trukista noustaan usein, kuten keräilyssä ja kuorma-auton kuormaamisessa ja kuorman purkamisessa. Toinen mukavuusvaruste: korkeussäädettävää STILL Easy Drive -ohjauspyörää voidaan käyttää yhdellä kädellä – sopii niin vasen- kuin oikeakätisille kuljettajille. STILL Easy Drive -keinukytkimet varmistavat paitsi nostotoiminnon herkän ja turvallisen käytön, myös ohjaavat ajo-, nosto- ja ohjaustoimintoja samaan aikaan – ja kaikki otetta vaihtamatta. Lisäturvallisuutta tarjoaa valinnainen jalkatunnistin, joka on saatavana takaa noustavaan trukkimalliin. Tunnistin mittaa, että kuljettajan jalat ovat trukin muotojen sisäpuolella. Turvallisuuden varmistamiseksi trukki hidastaa nopeuttaan automaattisesti, kun valosähköinen tunnistin ilmaisee kosketuksen.

Ei vaikea valinta käyttövoimalle

Molemmat kestävyysjuoksijat ovat käytettävissä kellon ympäri tarvittaessa. Valinnaisella, huoltovapaalla litiumioniakkuteknologialla sekä EXH-S 20/25:n ja EXD-S 20:n välilataukset pienillä hajasijoitettavilla latausasemilla on helppoa, jopa lyhyiden työtaukojen aikana. Trukki voidaan myös haluttaessa varustaa sisäisellä laturilla. Silloin akkua voidaan ladata tavallisesta pistorasiasta. Molemmat trukit voidaan myös valinnaisesti varustaa sivusta vaihdettavalla akulla. Akku on sijoitettu rullien päälle ja vedetään sivusta ulos. Lukitusvivun vapauttaminen antaa akulle alkusysäyksen, mikä helpottaa huomattavasti sen poistamista akkukotelosta, ja suojaa käyttäjän selkää.

Kompakti ja nopea

Uutuudet ovat markkinoiden kapeimmat trukit, kokonaisleveyden ollessa vain 720 mm – siis 80 mm eurolavaa kapeampi. Sen ansiosta ne ovat erityisen helppoja käsitellä kapeilla käytävillä ja ne sopivat erittäin hyvin kuormausrampilla käyttöön. Samaan aikaan molemmat koneet ovat lähes voittamattomia tavarankäsittelyteholtaan. Tehokkaat ajo- ja nostomoottorit antavat EXH-S 20/25:lle 2 500 kg:n kantavuuden ja (valinnaisen) uskomattoman huippunopeuden 14 km/h. Siten matalalle nostavien keräilytrukkien ”sprintteri” hoitaa kaikki tehtävät nopeasti ja luotettavasti. 5 pyörän vetojärjestelmä varmistaa parhaan pidon ja erinomaisen sivuttaisvakauden myös epätasaisillakin lattioilla. Kahden kerroksen pinontatrukki EXD-S 20 on todellinen kolmoisottelija: jopa 2 000 kg:n kantavuus matalalle nostavana keräilytrukkina, kaksi 1 000 kg:n lavaa kahden kerroksen pinontatrukkina ja jopa 1 200 kg:n kantavuus korkealle nostavana. Kaikki tämä 10 km/h ajonopeudella. STILL Dynamic Drive Control -toiminto säätää huippunopeutta automaattisesti kuorman painon ja nostokorkeuden mukaan. Sen ansiosta trukki saavuttaa korkean suorituskyvyn tavaran käsittelyssä turvallisesti. Jopa 2 424 mm:n nostokorkeus saavutetaan helposti. Vaimennetut tukirullat varmistavat, että se ei koskaan poikkea reitiltään epätasaisellakaan pinnalla. Vakiovarusteena oleva Blue-Q -energiansäästöohjelman ja alhaisen tehonkulutuksen ansiosta uusien siirtotrukkien energiatehokkuus on huippuluokkaa ja varmistaa pitkän käyttöajan. Tuotepäällikkö Maik Eckerkunst on varma, että ”nämä uusien koneidemme ominaisuudet – korkea teho, käyttömukavuus, kompakti rakenne ja luotettava joustavuus – ovat suuri etu käyttäjille pitkän aikaa.”