21.09.2020

STILL OPX iGo neo loistaa Telematics Awardissa

Erinomainen keräilyteho

Onnelliset voittajat: STILL voitti OPX iGo neolla tämän vuoden Telematik Award -palkinnon luokassa ”Automaattinen / Autonominen ajaminen”.

Hampuri, 21.9.2020 - Yli 190 hakemusta, 33 ehdokasta ja 10 luokkaa – tällainen on tämän vuoden Telematik Award -kilpailun yhteenveto. STILL voitti luokan "Automatisoitu/Autonominen ajaminen" ja voittaja on OPX iGo neo autonominen keräilytrukki.

Jännitys ennen voittajien julistamista oli korkealla: tämän vuoden voittajille selvisi vain muutamaa viikkoa ennen Telematik Awardin verkkolähetystä, mitkä yritykset olivat ehdolla eri kategorioissa ja ketkä olisivat voittajia. Eri luokkien voittajat julkistettiin verkossa digitaalisessa tapahtumassa syyskuun 21.-25. päivinä.  Ennen tapahtumaa ehdokkaiden oli ilmoittauduttava liiketoiminnan, tieteen ja käyttäjien edustajien sekä ammattitoimittajien ja asiantuntijoiden muodostaman asiantuntijaraadin riippumattomaan arviointimenettelyyn. Joka toinen vuosi tärkeimmät kehitystyön saavutukset ja ratkaisut teematiikassa ja tulevaisuuden trendeissä palkitaan parhaiden käytäntöjen esimerkkien pohjalta.

STILL iGo neon saavutettua parhaat arviot voittoluokassaan ja siten Telematik Award -palkinnon, Volker Viereck, älykkään autonomisen ohjelmiston kehitysjohtaja KIONin mobiiliautomaatioryhmästä on hyvin ylpeä: "Telematik Award -palkinto on upea onnistuminen. Robotiikan kehittäjänä olen erityisen tyytyväinen siihen, että OPX iGo neossa olemme onnistuneet kehittämään tekoälypohjaisen (AI) automaattisen keräilytrukin, joka täyttää ilmeisen vastakkaiset vaatimukset: ensinnä, se parantaa merkittävästi suorituskykyä, ja toiseksi, parantaa tuottavuutta ja ergonomiaa. Työntekijän työn kuormittavuus vähenee ja samaan aikaan hänellä on hyvin suorituskykyinen ajoneuvo.

Ergonomialtaan parannetun OPX iGo neon suorituskyky on korkea, käyttö intuitiivista ja moderni muotoilu tähtää mahdollisimman hyvään turvallisuuteen. Ajoneuvoon sulautettu tekoäly varmistaa, että reitti ja nopeus on aina sovitettu tilanteeseen. Autonominen OPX iGo neo seuraa itsenäisesti käyttäjäänsä ja pysähtyy aina optimaaliseen keräilypaikkaan. Lisäksi, pysäyttämällä avustin automaattisesti optimaaliseen keräilypaikkaan, jopa 75% aikaa ja energiaa vievästä siirtymisestä koneesta ja koneeseen on eliminoitu ja kävelymatkat taakan kanssa selvästi lyhyemmät. Kokonaiskonsepti, joka vakuutti Telematik Award-raadin 10-vuotisjuhlamuodossaan ja toi palkinnon STILLille tämän omana 100-vuotisjuhlavuotena.

OPX iGo neo on autonomisen keräilytrukin toinen sukupolvi ja kehitystyö jatkuu – STILLin autonomisten trukkien menestystarina jatkuu.