13.07.2020

IFOY Award 2020 – STILL palkintokorokkeen huipulla jälleen kerran

Hampuri, 13 heinäkuuta 2020 - Tänään maanantaina tehtiin historiaa: Tämänvuotisen IFOY Awardin (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) voittajat julkaistiin ensimmäisen kerran verkkolähetyksenä videolla koronakriisin vuoksi. Luokassa "Vastapainotrukit 3,5 t asti" haluttu palkinto meni jälleen kerran STILLille.

Hampurissa sijaitseva sisälogistiikkayhtiö oli ilmoittanut kilpailuun tänä vuonna uuden sähkökäyttöisen haarukkatrukin RX 60-25/35. "STILL asettaa uuden mittapuun tämän segmentin sähkötrukeille RX 60-25:n tehokkaimmalla versiolla. Se on tuottavin sähkökäyttöinen haarukkatrukki koskaan. Lisää tähän alhainen melutaso, joustavuus, sähkön dieseliä ja kaasua edullisempi hinta, helppo käyttö, vähäinen huollontarve ja hyvin johdonmukainen käsiteltävyys. Kaikki polttomoottorin tappajan kriteerit on siten koottu tähän," päätteli kansainvälinen raati. Tällä uudella sähkötrukillaan 2,5 - 3,5 tonnin kantavuusluokassa STILL tarjoaa vakavasti otettavan vaihtoehdon polttomoottoritrukeille. Raadin jäseniin teki erityisen suuren vaikutuksen RX 60:n 25 kW:n pumppumoottorin tuottama nostonopeus. Testiryhmä mittasi nopeudeksi ilman kuormaa 66 cm/s ja arvioi: "Ennätys tässä luokassa".

STILL RX 60-25/35 kuitenkin sen lisäksi asetti uudet merkkipaalut kiihtyvyyden, ajamisen ja noston yhdistelmälle. Tässä testissä se saavutti tuottavuudeksi 363 lavaa kahdeksassa tunnissa. "Mitattu tuottavuus ei ole koskaan ollut näin korkea IFOY-testissä", oli raadin päätelmä.

Henry Puhl, STILLin hallintoneuvoston puheenjohtaja, näkee palkinnon vahvistuksena yhtiönsä johdonmukaiselle innovaatioteholle: "Olemme sijoittaneet paljon kehitystyötä ja osaamista RX 60-25/35:een. Tuloksena on missä tahansa kansainvälisessä vertailussa pärjäävä trukki ja laajalla suorituskykyalueellaan sillä on potentiaalia ohittaa polttomoottorikäyttöiset trukit. Olen ilahtunut siitä, että kansainvälinen haarukkatrukkien asiantuntijaraati on kunnioittanut työtämme myöntämällä meille IFOY Award 2020:n".