13.03.2020

Hybridiseuranta mahdollistaa optimaalisen keräilyn tiiminä

STILL esittelee seuraavan vaiheen autonomisessa keräilyssä OPX iGo neolla

Hampuri, 13 maaliskuuta 2020 - Noin kolme vuotta onnistuneen ensiesittelynsä jälkeen STILLin OPX vaakakeräilytrukit ovat valmiita uuteen seikkailuun. Älykkäällä iGo neo -teknologialla varustettuna niistä tulee autonomisia avustajia, jotka nostavat keräilijöiden tuottavuuden uudelle tasolle suurella keräilytiheydellä. Ergonomisesti viimeistelty OPX iGo neo helpottaa työtä ja tekee vaikutuksen intuitiivisella käytöllään ja modernilla muotoilulla, joka tähtää mahdollisimman hyvää turvallisuuteen.

Jokapäiväisessä työssään yrityksien haasteita ovat jatkuva kustannusten nousupaine, lyhenevät tilausten käsittelyajat ja parempi toimituksen laatu. Näiden paineiden kurissa pitämiseksi niiden on sopeutettava logistiikkaansa jatkuvasti muuttuviin vaatimuksiin. Sen onnistumiseksi on löydettävä vastaukset kysymyksiin kuten: ”Mitä meidän tehtävä kilpailukykymme säilyttämiseksi?” ”Miten voimme toteuttaa mahdollisen ratkaisun yrityksessämme?” tai ”Kuka on sopivin toimittaja haluamallemme ratkaisulle?” Näihin monimutkaisiin kysymyksiin vastaa Edistyneiden sovellusten asiantuntijatiimi, jolla on vankka kokemus teollisuudesta ja logistiikasta. Yksilöllisiin tarpeisiin räätälöidyn konsultoinnin puitteissa he voivat haluttaessa testata nykyiset prosessit ja löytää optimointipotentiaalin. Tämän analyysin pohjalta he tunnistavat mahdolliset vaihtoehdot toimenpiteille ja kehittävät sopivan toteutusmallin. Merkittävä etu tästä on, että älykkään sisälogistiikan täyden palvelun toimiitajana STILL tarjoaa kattavat valikoiman integroituja manuaalisia, automatisoituja ja autonomisia ratkaisuja sisäisille materiaalivirroille. Teknologioiden soveltaminen ja automaatioaste riippuvat nykyisistä prosesseista, mutta myös muista tekijöistä kuten prosessien mahdollisesta muuttumisesta tulevaisuudessa.

Yksi tämän laajan konsultoinnin näkökulmista on tilausten keräilyn optimointi. Avain tehokkaimpaan keräilyprosessiin on oikean keräilystrategian valinta ja toteutus oikealla konseptilla. Kun oikea strategia on määritelty, on tärkeää kehittää oikea konsepti, joka voi perustua autonomiseen ratkaisuun kuten OPX iGo neo.

Parempi keräilyn tehokkuus autonomisen avustajan toiminnalla

Intensiiviseen työhön suurella keräilytiheydellä lattialta ja ensimmäiseltä hyllytasolta STILL tarjoaa nyt keräilytrukkeja ainutlaatuisella iGo neo -teknologialla. Tämä muuttaa trukit yksilöllisiksi, joustaviksi laitteiksi, jotka tukevat käyttäjää siinä, minkä hän tekee parhaiten, kuten tilausten keräilyssä. Itsenäisesti toimivana avustajana OPX iGo neo seuraa käyttäjäänsä autonomisesti ja pysähtyy aina optimaaliseen paikkaan, säästäen siten keräilijältä jopa 75% energiaa ja aikaa vievästä koneeseen ja koneesta noususta sekä vähentää huomattavasti matkaa, jonka käyttäjä kävelee kuorman kanssa.

Ajoneuvoon sulautettu tekoäly varmistaa, että reitti ja nopeus on aina sovitettu tilanteeseen. Lisäksi käyttäjä voi itse säätää keräilyetäisyyttä hyllyyn ja myös määrittää, mihin enintään neljästä lavan sijainnista koneen tulee pysähtyä.

Näiden koneiden käyttö ei vaadi WiFi-verkkoa eikä järjestelmän asennus vaadi toimenpiteitä kuten reittien ohjelmointia tai mukauttamista varastoympäristöön.

"Yrityksille, jotka ovat jo pitkälti optimoineet prosessinsa, OPX iGo neo tarjoaa älykkään tavan parantaa vaakakeräilyn tehokkuutta ja samalla vähentää työn kuormittavuutta," kertoo Erik Düwel, STILLin edistyneiden sovellusten tuotehallinnan johtaja. "Yritykset, joilla on vielä potentiaalia prosessien optimoinnissa, saavuttavat yleensä paljon suuremman parannuksen tehokkuudessa".

Peter Kaleck, Marlissa sijaitsevan Metro Logistics GmbH:n, operatiivinen johtaja sanoo: "OPX iGo neon käyttö suurimmassa Metro Logistics GmbH:n laitoksessa on erittäin tehokasta, koska meillä on hyvin pitkät, yli 100 metrin hyllykäytävät ja keräily on 100%:sesti käsityötä. Alustavissa testeissä mittasimme jo 10-15% suorituskyvyn parannuksia ja olemme varmoja, että saavutamme vieläkin suurempia parannuksia muilla alueilla ruuhkien vähentyessä".

Luotettava ja turvallinen huipputekniikka

OPX iGo neo toimii luotettavasti yhdessä käyttäjän kanssa uusimman anturiteknologian ja hienostuneen viestintäteknologian tuella. Ennen työn aloittamista käyttäjä yhdistää kauko-ohjaimen koneeseen radiolla, jota hän sen jälkeen kantaa mukanaan ja jota kaksi järjestelmää seuraa samaan aikaan – hybridiseurantajärjestelmällä. Se antaa käyttäjän keskittyä kokonaan työhänsä, mikä minimoi keräilyvirheet ja ja parantaa tuottavuutta. Ainutlaatuinen hybridiseurantajärjestelmä yhdistää tarkkuuden ja liikkeen tunnistuksen paikannukseen radion kautta. Tämä varmistaa käyttäjän luotettavan tunnistuksen ja paikannuksen koko ajan – jopa Z-keräilyssä ja suurilla käytävän liikennevolyymeilla.

Vaihtoehtona kauko-ohjaukselle, jolla käyttäjä voi hallita koneen tärkeimpiä toimintoja, niitä voidaan ohjata myös koneen sivussa olevasta painikepaneleista. Vaihto käsiohjaukseen tapahtuu automaattisesti käyttäjän noustessa seisomatasolle.

Turvallisuuden maksimoimiseksi monitasoinen turvallisuuskonsepti suojaa ihmisiä, varastokalusteita ja rahtia. Jalankulkijasuojaus (PPS) ja liiketunnistin havaitsevat kaikki liikkuvat ja kiinteät kohteet 15 metrin säteellä ja mahdollistavat turvallisen tilannekohtaisen reagoinnin esteisiin. Kone osaa siis kiertää esteet itse. Lisäksi järjestelmä tunnistaa automaattisesti risteävät käytävät ja käytävien päät ja hidastaa pehmeästi niitä lähestyessään. OPX iGo neo ylittää risteykset vain saatuaan käyttäjältä vahvistuksen. Lisäsuojaa on saatavana valinnaisella 3D-etukameralla, joka tunnistaa esteet luotettavasti koko koneen korkeudelta. LED-merkkivalaisimet varmistavat erinomaisen havaittavuuden ja ilmaisevat myös sen toimintatilan tai mitä hyllyriviä se seuraa.

"Ergonomia, onnettomuuksien estäminen ja suorituskyvyn optimointi ovat meille erittäin tärkeitä," kertoo Kaleck. "Siksi me etsimme jatkuvasti uusia teknologioita kuten OPX iGo neo, joka paitsi välttää onnettomuudet, mutta mahdollistaa myös ergonomiset liikeradat keräilijälle, parantaen suorituskykyä samaan aikaan".

Neljä mallia eri tyyppisiin käyttötarkoituksiin

Oikean keräilytrukin tarjoamiseksi kaikkiin käyttötarkoituksiin STILL OPX iGo neo on saatavana neljänä mallina. Tämä mahdollistaa tavaroiden nostamisen optimaaliselle työskentelykorkeudella ja siten erityisen selkäystävällisen keräilyn jopa kahteen eurolavaan. Työskentely ahtaissa tiloissa ja pitkien tavaroiden kuljettaminen ei ole enää ongelma laajan mallivalikoiman ansiosta.

Lisäksi kaikki mallit voivat siirtää erikoisleveitä lavoja tai vaunuja 1 000 mm asti. Ne voidaan valinnaisesti varustaa huoltovapailla litiumioniakuilla nopeaa lataamista, välilatauksia, pitkiä käyttöaikoja ja pitkää akun käyttöikää varten.