06.07.2021

”Danfossille toimitetun järjestelmän toiminta on esimerkillistä”

IFOY Award 2021: STILL jo kymmenettä kertaa palkinnon saajana

Hampuri, 05. heinäkuuta 2021 – STILLin saavuttamat lukuisat aiemmat IFOY palkinnot osoittavat, että STILL tarjoaa erityisen tehokkaita ja pitkäikäisiä trukkijärjestelmiä ja sisälogistiikkaratkaisuja. Tänä vuonna Hampurissa sijaitseva valmistaja jälleen vakuutti valitsijat kansainvälisessä kilpailussa. Danfoss Power Electronicsin uuden tuotantovaraston toteuttaminen Tinglevissa Tanskassa toi arvostetun IFOY-palkinnon luokassa "Integrated Warehouse Solution." Tämä on kymmenes kerta kun STILL voittaa palkinnon.

Danfoss Power Electronics A/S varastoon toimitettu STILL automaatiojärjestelmä vakuutti IFOY- raadin tuomarit.

"Danfoss-projekti on vaikuttava esimerkki siitä, miten automatisoituja varastoja valvotaan, seurataan ja analysoidaan tulevaisuudessa", oli kansainvälisen tuomariston yksimielinen lausunto. Toteutettu kokonaisjärjestelmä koostuu logistisista komponenteista, jotka ovat erityisen edistyksellisiä vuorovaikutuksessa keskenään - tietoliikenne turvallisuuden, toiminnan ja optimoinnin saavuttamiseksi käyttää „syväoppimismenetelmää.“ Tuomariston arvion mukaan järjestelmän toimintaa voidaan luonnehtia esimerkilliseksi.

Operatiivisten tietojen varastointi „pilvessä“

STILL toimitti uuteen Danfossin varastoon kolmen täydellisesti yhteensovitetun trukin (MX-X ja EXV) järjestelmän. Prosessin alusta loppuun hoitava järjestelmä on varustettu iGO- automaatiojärjestelmällä. AGV-trukkeja ohjataan SAP:n varastohallintaohjelmiston tuottamilla käskyillä, jotka siirretään iGo-ohjausjärjestelmään. Kertyvä tieto tallennetaan pilvipalveluun, jossa sitä voidaan analysoida.

Työkaluna "iGo insights"

Tietoja analysoidaan iGO-Insights - työkalulla, joka tuottaa johtopäätöksiä ja kehittämisohjeita pilvessä olevan datan perusteella. IFOY-tuomariston mukaan tämä analyysityökalu tuottaa erityisen paljon asiakkaan prosessia kehittävää tietoa. Yksittäisten trukkien ongelmien lisäksi se voi myös tunnistaa koko järjestelmän optimointipotentiaalin ja löytää "pullonkauloja." Ohjelmisto tuottaa koneälyn ja todennäköisyyden perusteella ehdotuksia ennakoivista toimenpiteistä.

Takana vuosien kokemus ja tutkimustyö

Frank Müller, STILL johtaja Brand Management / Sales & Services otti vastaan IFOY-palkinnon Dortmundissa. Hänen mukaansa palkinto on hyvin ansaittu palkkio automaatiojärjestelmien asiantuntemuksesta, jota STILL on järjestelmällisesti rakentanut monien vuosien ajan mm. osallistumalla lukuisiin kansainvälisiin tutkimushankkeisiin. Müller: "Erityisesti nyt IFOY- palkitussa hankkeessa saatoimme soveltaa sitä käytännön kokemusta, jonka olemme kerryttäneet aiemmin toteutetuissa automaatiohankkeissa. Tämä antaa meille selkeän edun verrattuna kilpailijoihimme ja me siirrämme edun asiakkaillemme."

Tinglev esimerkkiprojektina

STILL iGO-automaattivarasto Tinglevissa on osoittanut toimivuutensa. Tulokset kertovat noin 20 prosentin kustannussäästöistä. Näiden tulosten perusteella Tinglevin varasto toimii esikuvana ja vertailukohtana muille vastaaville varastoille. Danfoss rakentaa parhaillaan nykyaikaista jakelukeskusta Rødekroon käyttäen samaa teknologiaa. Se on suunniteltu 15 MX-X kapeakäytävätrukin ja 5 EXV pinontavaunun kapasiteetille.