Polttokennoteknologia

Polttokennon hyödyntäminen logistiikassa

Valintatilanne edullisen ja päästöttömän energialähteen löytämiseksi helpottuu. Uudet energiajärjestelmät, kuten vedyn polttokennojärjestelmä tekevät tuloaan markkinoille. Trukkien toiminnan tulisi olla joustavaa ja tehokasta, olla käytettävissä useassa vuorossa lyhyellä tankkausajalla ja tuottaa mahdollisimman vähän CO2 päästöjä. Tämä tavoite on mahdollista saavuttaa käyttämällä polttoaineena vihreää vetyä.

STILL-polttokennoteknologia tuottaa sähkövirtaa ajoon, hydrauliikalle ja muille trukin lisälaitteille.

Järjestelmän ydin on polttokennopino, jossa vety reagoi ilman hapen kanssa tuottaen sähköä. Energia varastoidaan ja käytetään ajojärjestelmissä.

Polttokennon tarvitsema vety varastoidaan kaasusäiliöissä korkeassa paineessa. Happi otetaan yksinkertaisesti ilmasta. Prosessin ainoa "päästö" on puhdas vesi ja CO2:ta ei synny lainkaan.

Kaikki tämän "liikkuvan voimalan" osat, mukaanlukien vetysäiliöt, on sijoitettu hyvin pieneen tilaan, joka ei ole suurempi kuin STILLin 80V vakioakku. Koska polttokenno tuottaa sähköä, voidaan käyttää koeteltuja STILL-voimalinjoja.


Polttokennoteknologian hyödyt

Innovatiivinen STILL PowerPack-polttokenno kehitettiin sopimaan täydellisesti haarukkatrukin käyttöön ja arkipäivän työhön. RX 60-45 -mallin prototyypin polttokennopaketti voidaan helposti vaihtaa RX 60:n vakioakkuun samalla turvallisella tavalla sivulta, joka on vakiona kaikissa RX 60-malleissa.

Sen mahdollistavat samat mitat, suorituskyky sekä identtinen akun ja polttokennon 80V nimellisjännite.

PolttokennopakettiAkku 6PzS840
Pituus855 mm855 mm
Leveys1028 mm999 mm
Korkeus784 mm784 mm
Paino1150 kg2178 kg
Suorituskyky (Max. 15 s.)30 kW
Suorituskyky (kestävyys)10 kW12 kW
Nimellisjännite80 V80 V
Energiasisältö25 kW50 kW

Akun vaihto ei tarpeen.
Kun vetysäiliö on tyhjä, lyhyt tauko tankkauspaikalla riittää säiliön täyttämiseen ja työn jatkamiseen. Akun vaihto ja kallis vara-akku eivät ole tarpeen.

Vain lyhyet keskeytykset työssä.
Vedyn tankkaaminen kestää vain 5 minuuttia. Tämä on polttokennon merkittävä etu verrattuna tavanomaiseen akkuun, jonka lataaminen kestää tunteja.

Helppo käyttö vuorotyössä.
Vetysäiliöiden tankkaaminen riittää vuorotyökäytön varmistamiseen. Siksi ei tarvitse pitää toista tai kolmatta akkupakettia trukkia kohti ja niiden kustannus säästyy.

Täysi teho
STILL-polttokennopaketti tuottaa 80V nimellisjännitteen niin kauan kuin säiliössä on vetyä – toisin kuin akku, jonka teho alenee heti käytön alusta alkaen.

Puhdas energia
Trukin käyttö vedyllä ei tuota mitään saastepäästöjä. Ilmaan ei pääse hiukkasia, typen oksideja eikä hiilidioksidia, jotka pilaavat ilmastoa ja ympäristöä. Ainoa päästö vedyn reaktiosta hapen kanssa on puhdas vesi höyryn muodossa.


STILL PowerPack-polttokennon osat

Aufbau der Brennstoffzellen-PowerPacks von STILL

STILL tuotteet Polttokennoteknologia


Haluatko tietää lisää?

Mikäli haluat lisätietoja, asiantuntijamme auttavat mielellään.

Ota yhteyttä

+358103363610

Yhteydenotto: Polttokennoteknologia

Täytä alla oleva lomake. Otamme Sinuun yhteyttä mahdollisimman pian