STILL iGO – sisälogistiikan automaatioratkaisut

Kehitys kohti osittaista tai täysautomaatiota varastojen ja tuotannon hankintaketjun prosesseissa etenee tasaisesti. Erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset ovat yhä kiinnostuneempia varasto- ja kuljetusprosessien automatisoinnista. Tästä syystä sisälogistiikan järjestelmätoimittaja STILL esittelee iGo-tuoteohjelmansa uusimpia ratkaisuja ja järjestelmiä CeMAT-ammattimessuilla 19.-23. toukokuuta 2014 Hannoverissa, STILLin messuosastolla hallissa P35.

Yritykset keskittyvät enenevässä määrin logistiikkaprosessien automatisointiin tehdäkseen sisälogistiikan tavaravirroista tehokkaampia, alentaakseen kustannuksia tai torjuakseen väestökehityksen vaikutuksia jo ennalta. Monet päätöksentekijät kuitenkin vierastavat nykyisten automaatioratkaisujen suunnittelun ja toteutuksen, käyttöönoton ja mukauttamisen mutkikkuutta sekä investointikustannusten laskennan vaikeutta hankinnan, kunnossapidon ja mukauttamisen yhteydessä. Edelleen, logistiikalle asetettavat vaatimukset muuttuvat ja siksi on olemassa tarve yhä nopeammille, joustavammille, mukautettaville ratkaisuille.

STILL yhdistää monipuoliset sisälogistiikan automaatioratkaisut iGo-nimen alle – olipa kysymyksessä uuden tai olemassa olevan varaston varustaminen. STILL on tänä päivänä kysytyimpiä asiantuntijoita varastoautomaatioratkaisujen alalla kautta maailman. Tämä menestys on osaltaan sen ansiota, että STILL keskittyy omien sarjatuotantotrukkiensa automatisointiin. Tämän ansiosta käyttäjä saa logistiikkatyössä hyviksi havaitut tuotteet ja aukottoman huollon, mutta myös parhaan joustavuuden ja käytettävyyden, koska kaikki trukit ovat ohjattavissa myös manuaalisesti. Siten käyttäjät pääsevät käsiksi tavaroihinsa koska tahansa ja automaatioprojektit voidaan toteuttaa varaston normaalin toiminnan jatkuessa.

iGoSystems

iGoSystems sisältää kaikki tuotteet, joita tarjotaan laajoja räätälöityjä automaatioratkaisuja varten, mukaan lukien automatisoitujen sarjatuotantotrukkien asennus ja yhdistäminen sekä siihen liittyvä suunnittelu, navigointi, reittien ohjelmointi, päätietokoneet, projektisuunnittelu, käyttöönotto ja huolto. Koko sisälogistiikan materiaalivirta voidaan automatisoida STILL-sarjatuotantotrukkeja käyttäen.

STILL on kehittänyt ja toteuttanut yksilöllisesti räätälöityjä, täysin integroituja automaatioratkaisuja erityistarpeisiin useissa projekteissa eri teollisuudenaloilla – elintarviketeollisuudesta ja logistiikkapalvelujen tuottajista aina lääke- ja autoteollisuuteen asti.

iGoEasy

STILLin uusin kehitysaskel, nimeltään iGoEasy, tarjoaa nopean, kustannustehokkaan, mutkattoman alun kuljetus- ja materiaalinkäsittelyprosessien automatisointiin. Järjestelmäratkaisu, joka palkittu IFOY Awardilla vihivaunujen (Automated Guided Vehicles, AGV) luokassa, sisältää iPadin ohjauslaitteena, EGV-S kuljettajattoman pinoamisvaunun, trukkitietokoneen ja WLAN-yhteyden. Tämä ratkaisu soveltuu alueille, joissa tavaroiden siirto on tähän saakka ollut järkevää toteuttaa vain manuaalisesti ohjatuilla haarukkatrukeilla, esim. syöttökuljetukset ja jätteenpoisto tuotantoyksiköstä. Intuitiivisen iGoEasy-sovelluksen avulla käyttäjä voi itsenäisesti asentaa ja ottaa järjestelmän käyttöön sekä mukauttaa sen vaihtuviin olosuhteisiin milloin tahansa.

iGoRemote

iGoRemote on puoliautomaattinen järjestelmä, joka on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan keräilytehtäviä, sillä kerääjän ei tarvitse nousta trukkiin ja siitä pois, vaan hän voi keskittyä keräilytehtävään ja kävellä suoraan seuraavan paikan kohdalle. Trukki kulkee hänen rinnallaan tai edellään keräilypaikan viereen, jolloin kerääjä ottaa tavarat hyllystä ja asettaa ne lavalle. Kauko-ohjaimen painiketta painamalla voidaan koska tahansa vaihtaa puolta tai kiertää esteet automaattisesti, minkä jälkeen trukki palaa jälleen ohjelmoidulle reitille. Yksinkertainen, kustannustehokas järjestelmä on parhaimmillaan keräilyalueilla, joissa etäisyydet ovat pitkiä, ja se mahdollistaa 20-30 % parannuksen tuottavuuteen - lyhyempien kävelymatkojen ja trukkiin nousujen ja sieltä poistumisten vähenemisen myötä.

Antakaa lisätietoja